Tuesday, December 25, 2012

Memories in SABAH 2012

HOLIDAY IN KOTA KINABALU SABAH
10-13 DIS 2012
FAMILY DOMPOK's

























Tuesday, December 4, 2012

HATI "KENANGAN SILAM" CINTA


‎"Hanya diperlukan waktu seminit untuk menafsir seseorang, sejam untuk menyukai seseorang dan sehari untuk mencintai seseorang, tetapi diperlukan waktu seumur hidup untuk melupakan seseorang."



3/12/2012
Berjaya Times Square
12 pm

Kadang2 hidup ni perlu melepaskan masa silam
Belajar untuk menerima situasi yg baru
Belajar untuk melakukan perubahan walaupun ianya susah
Namun jika tidak disokong ianya bagai melintasi jalan2 yang beronak duri

Mencuba utk mengenali seseorang bukan mudah
Memerlukan masa, keinginan yang berterusan
Andai mencuba tapi masih tidak mampu
Jalan yg terbaik melepaskan

Ya Allah
Kau berikan aku kekuatan menerima
Permudahkanlah hambamu ni supaya dapat membuat keputusan yg sewajarnya


Monday, November 5, 2012

"DINNER GURU 2012"

Theme : Masquerade
Place : Kelab Darul Ehsan
Time : 7pm-10.30pm

King of The Night : Cikgu Abdul Basiqt
Queen of The Night : Emily Ming Yu Megumi!!!








Thursday, October 11, 2012

PANDA dtg lagi!! :P


The Actor Studio Teater Rakyat 
present
KIV 3 : Binatang or Be Nothing

The Actor Studio @ Lot 10
7/10/2012
3 pm

BFF, Ryu Hazmie, Panda@Miraz & Emily

p/s: 
TQVM to Ryu Hazmie! Budi baik tuan hamba tak dpt saya balas, cuma sy mampu mendoakan terbaik buat anda!
Rase happy sgt2! dpt jumpa w/pun sekejap! berjimba2 ngn Rashimah Rahibulsadri bersama suaminya!
Bila lg nak continue karok? ekekeke~


E-day BFF 6/10/2012

E-day BFF 
Date : 6/10/2012
Place : Surau At-taqwa Taman Dato Senu
Shooting at Taman Botani Perdana

hasil kerja tgn si pemilik Rashimah Rahibulsadri my twin sista!

my beloved frens!

Last Shoot!!

Crew Lensa Photography!

after berpenat lelah ber photoshot..akhirnya kami menjamu selera di the Chiken Rice Shop! nyum2~idea Ju-0n ok!

p/s: mendoakan yg terbaik buatmu! 
      semoga ukhwah yg terjalin selama zaman persekolahan akan berkekalan hingga akhir hayat!
      doakan juga yg terbaik buat BFFmu ni yew! hahaha~

Wednesday, September 5, 2012

TerKENA lagi""

5/9/2012

Sengal! Kna lagi!!!
Hmmm~x sanggup dh nak pk cmne nk fixkan balik!
1st tepi kiri
2nd tepi kanan
3rd bhgn depan
4rd belakang 

Lengkap sgt~
huhuhu.....pe la nasib

uwaaaaaaaa~
xlarat dah! terlalu berhati-hati pon ssh!
x berhati-hati pon ssh!

ni la kalo ade individu yg CLUMSY!!
sekian!

Monday, September 3, 2012

RamadanRaya2012


laman sesawang penuhi sarang labah2 halimunan~
hmm..lama dah x jengah blog ni aka diaries ni!!

hmm...so ptg2 yg indah ni kt akan continue moment2 yg ketinggalan di belakang~
kna rewind balik ni!!!
arrggghhhh!!! "tula sape suh tinggalkan"

Will start with:

RAMADAN 
Ramadan kali ini disambut buat pertama kalinya sebagai guru tetap!
Ramadan kali ni juga disambut dgn sederhana sahaja..
Sbb dlu kalo sambut ramadan dgn byknya invitation utk berbuka bersama insan2 tersayang~
Kini, ada invitation tetapi x sebanyak yg dahulu~

SYAWAL
Syawal kali ni disambut dgn meriahnya!
Sbb saya sebagai Guru Tetap aka sudah ada Kerja Tetap telah membelanjakan wang gajinya terhadap family tercinta!!
& drive balik ke kampung~
& sy dpt juga memenuhi impian utk beli Samsung Galaxy III


Rumah terbuka?
hmm~tahun ni kureng ckit sbb syawal kali ini disambut pd pertengahan Sept2012,
so kakitangan awam mcm kami byk dh spend kat persiapan raya~

Kali ni jgk my twin sista diijabkabulkan~then sy sharing ckit pixcha diorang~


Sempat jgk kami sekeluarga bersama BFF singgah ke rumah Abg Shahrir & Kak Kay!!





Sunday, July 15, 2012

""Xcdnt 10/7/2012""

10 July 2012

Crackkkk!!!
Kna lg~huhu!!
Pagi2 dah wat hal~
Sblm tu pon x settle lg!
Uwaaa~sengal tol minggu ni~

Mula2 nak wat bodo jew dlu~tp pk2 balik harus diberitahu~
nasihat oleh seseorang kawan..

Anyway sblm nak bg tau tu I will storymory event yg jatuh pd 10/7/2012

Senamrobik 1 Malaysia
It's fun bila kita wat btol2&ramai2 join!
akan tetapi "hampeh" jew~
last2 aku layan sorang2 jew~xpon rase mcm nk naik je atas tu!
ekekeke~

So ptg tu dpt invitation utk main bowling!
Wah! best giler ni~ tenangkan fikiran yg berkecamuk ni!

So main la ala2 mcm princess! padahal boleh je nak lempar btol3~
hahaha...sengal tol!

yg penting ptg tu geng SU mmg dh tau sy ni dh ade my6687~
hurm..si baik Joe g inform kat Apis~then masa nk keluar dr tmpt bowling kereta AmerZack ade kat sebelah jew!
:P

msti diorang pk! ganasnya perempuan ni ngn 6687 die~
hmm..nasibla!
hahaha...

fikiran masih x tenang~so jwpn yg pasti..dgn muka yg ala2 bersalah,
mengaku kes pg td!

biasela bila kna leter ngn Queen!
sensitif aku ni dh teruk! hmmm..kuarla airmata~h0ooh0..
ayah oke jew!
anak perempuan kesayangan~
accept jela~tp sedihkan baru je lagi dh mcm2 hal~

So arini 15/7/2012~ayah tolong fixkan mana yg patot~
Thanks ayah!love u!


Thursday, July 5, 2012

the BESTEST gift!!


Hadiah sempena Birthday!!
30 Jun 2012
Alhamdullilah sudah seminggu menggunakannya!

Akan tetapi, sy berasa sedih sbb ade sedikit calar!
Mungkin sbb dh lama dh drive~or tmpt yg sy park kat sekolah tu kecik sgt~
InsyaAllah sy nak fix kan balik!


my6687
auto yew~sy budak baru belajar~

Friday, June 8, 2012

Picnic^^ bilik mesyuarat!


Salam Jumaat!

^ ^ Sudah seminggu ber"picnic" di SMKS~

"Orientasi Guru-Guru Baru"
4 Jun - 8 Jun 2012

Tugasan kami ber 6:

* Kertas Kerja bg 3 program yg sedang & akan dijalankan iaitu Program Semarak Bestari, Program Klinik Fajar & Program Transformasi Diri
 * Kajian Tindakan bg Pelajar Ponteng sama ada ponteng sekolah & ponteng kelas.

Alhamdullilah, kertas kerja selamat kami laksanakan, skrg beralih pd Kajian Tindakan!
 Ia akan mengambil masa 3 bulan~ hope will be fine & success!
 

Thursday, June 7, 2012

B.I.R.T.H.D.A.Y 6/6/2012


Birthday Activities!!







my birthday cake^^ nyum3~

TQVM to all my friends yg wish birthday sy sama ada di FB, call & msg..yg penting mendoakan yg terbaik utk sy~

Alhamdulillah..bersyukur ke hadrat Ilahi krn tlh d'beri peluang utk hidup selama 25 tahun d'muka bumi ni..sem0ga hari2 yg m'dtg akn diberkati dan d'rahmati 0lehNya..


p/s: Really enjoying my birthday with my family~movies&nando's!!! tp arini mmg confius sape punya birthday! huhu..
 
With my lil bro^^^
cuma xde my lil sis sbb die tulun amik pixcha! ayah?  keje la..huhuhu...
my lil bro & sis
my lovely dad^^
 

Sunday, June 3, 2012

New World:: ^^


Hmm.. sdh lama ku tinggalkan diari hati ni~
InsyaAllah di kesempatan ni, aku mengUPDATEkan segala xtvt yg xsempat ku rakamkan disini...

Beberapa minit lepas dgn xtvt di Freser Hills
Kemudian dgn berita KEHILANGAN nendaku 

&
the latest one berkenaan POSTINGku 
di SMK SEGAMBUT~

Bermula segala tugasku yg sebenar sbg pendidik~
Mula melaporkan diri pd 24hb May 2012 sblm cuti sekolah bermula~
Xde ap sgt nak digambarkan bila melapor diri di sni~
Masih lg nak adapt diri di sini.. Hope I will be fine here~
 
Aku mohon kpdMU ya Allah permudahkan segalaNya 
Berikan aku hati yg tulus&ikhlas dlm mendidik anak bangsa & tunjukkan aku sekiranya ada kesilapan yg mungkin aku tidak sedari dgn mata kasar~

p/s: really Miss the old school~miss the geng of guru baru kat sna! 

 

"""KEHILANGAN""



NENDAKU 
MAHAWI BINTI MICHEK

KEMBALI KE RAHMATULLAH  

26TH MAY 2012

SEMOGA ROHNYA DICUCURI RAHMAT 
& DITEMPATKAN DGN GOLONGAN ORG-ORG BERIMAN 

Sudah seminggu arwah meninggalkan kami sekeluarga~
Kami sekeluarga redha dgn kehilangan itu
Diakhir2 kematian arwah, kami sekeluarga sempat menatapnya buat kali terakhir~
Berada disisi arwah sehingga arwah menghembuskan nafas terakhir.. :(

p/s: Terima kasih buat semua yg mengirimkan Salam Takziah & kpd semua yg membantu sehingga selesainya di kubur~budi baik semua Allah shj yg dpt membalasnya..


Enjoy with these moments""




Our LADAP at Fraser Hills
On 11&12 May 2012
SMKSU

I'm enjoying myself there~even though it happens in 2 days & 1 night only
I'm enjoying the games~the food~hhaaha~(padahal kuat ke mkn?)

 Already MISS them!


Tuesday, April 24, 2012

Rahsia Hati::

Salam~

Sudah lama ku x mencoretkan sesuatu..
hmmm...
nak mula dari mana ni~

oke! bermula ngn keje.. not quite good enough~
still waiting for good news!
makin hari makin menyakitkan~
kdg2 terasa sgt bebanan diri
dr 1 masalah ke masalah lain..

hanya mampu ku luahkan pd yg Maha Esa

21/4/2012 
pulih sedikit semangat..settlekan segala ap yg patot~
gembirakan org tersayang...

hati?
masih sunyi seperti dlu..

bkn memilih, kdg2 kite perlu..
tp mcm biase la, minat akan seseorang.. hmmm..
xkan la berbalas balik.. xkan dia heran pon~

hanya mampu ku harap, semoga Allah tetapkan aku pd org yg dpt menjadi pelengkap pd aku yg x sempurna ni~

bersedia atau tidak, aku perlu menempuhnya!
chaiyok2 gurl!
 

Monday, April 2, 2012

Kejohanan Bola Baling MSSWP ZON Sentul & Interim

Salam 1 Malaysia!

Hmm.. will start with~

Kejohanan Bola Baling MSSWP Zon Sentul 2012
 Orait! A lot of memory yg dpt sy simpulkan secara simple & padat!
Kerja2 setiausaha utk lengkapkan segala persiapan for bola baling sy lakukan sampai ke akhirnya!
then byk sgt masalah smpi hari2 kemuncak utk bertanding! A lot of pressure!
Masalah pengangkutan la penyebab segalanya!
Thanks to En Abdul Rahman sbb bantu sy melatih bebdk ni! Thanks a lot to En Shahrul! Sanggup die menghantar student ke Pusat Kecemerlangan Sukan Cochrane! of course to En Ravichandran! 2nd day sampai anta ke rumah! bayangkan!
Team kami P15 & L 15 dpt tempat Ketiga bg Zon Sentul 2012!!!
Hebat x? hahaha!!! W/pun bukan sy yg ajar but kegiighan melaksanakan & doa dr sy akhirnya membuahkan hasil!!
yg penting ade 1 kejadian yg x dpt dilupakan! only me&a few of student!hahaha~~~
& ade plak mamat gatal masa dh settle semua bnde! hahaa.. sorry la terpaksa gelar encik mcm tu!

Ceritera KAmi
Cikgu Yusuf! Cameraman BBS! Cikgu oi, mana pixcha sy?

Pray for Win!

Hitam x sy? Hitam masa Olahraga pon x settle lg!
 
Add caption

Team L15!! Hebat uolss!!

Menunggu makanan! lapor!

Pengetua Sekolah lama sy! Then Ketua L15 amik hadiah!
Wakil P15 amik hadiah!

Excited bila menghitung hari utk menjalankan tugas sbg Guru Interim for the last day!
 yela ade kat padang je pon!
Then bila dh settle semua keje & dh serah tugas sy sbg guru kelas & guru bola baling, dpt plak phone call dr pej! uwaaaa!!!!
Meja yg dh kemas! berangan kan!
No Meja sy!! ekekeke~

Kami kna sambung kontrak until dis 2012!
Bkn xnak continue but KAMI MAHU POSTING!

Wonder why! smpai bila!!!
But today! sy di sekolah menyambung kerja2 yg dh diserahkan!
Sy berharap sgt posting kami cpt! byk planning tertangguh!