Tuesday, December 31, 2013

Orientation Form 1 :P

OK! Now 2.27ptg~~

Masa utk berehat & berbloging!
Tadi dah membuang masa utk settlekan hal koperasi~~

Pg2 badan terasa malas nk bangun~~kna gigihkan jgk~~nasib x pegang kelas F1
Kalo x teruk jgk nak settlekan~~tugas tahun baru ni xla seberat yg difikirkan~~
Alhamdulillah, x terasa penat kot! Kalo jd mak tiri utk F1 mungkin akan penat lg~~~


Monday, December 30, 2013

1st Meeting GURU!

OMG mata & badan terlalu penat****

Rase mcm nk tdo.. tp rase mcm byk je bnde nk settlekan.. berangan la jgk nk siapkan buku rekod..nak tgk fail name tag.. last2 hampeh je~~

So pg td start 1st Meeting Guru 2014!
Dr pg kul 8 smpila nak dkat 3.30ptg~`

Sgt bosan, sgt mengantok...
Bkn x excited..cuma bila bnde yg sme diulang..maka fikiran melayang jauh..

Amik note mana yg penting& baru je.. hmm..jgn ingt sy xmendengar tau.. cuma telinga ni bole dgr bnde baru...hehehehe..

Smbil2 tu sempat tgn ni bg card kawin.. yela bila lg..waktu guru2 rmai ni la bg..semua ad..senang!..tp ade je yg x dtg meeting yg 1st ni~~~~

So settle meeting kul 3.30ptg..trus sy cabut g pos office!  Beli setem lg.. then trus amik adik ke Giant¤¤ belikan dia brg keperluan kat kolej..tp yg kelakar.. byk brg yg luar dr list dia... bila nk byr dah seram sejuk sbb bajet RM200..last2 RM250!

Smpi umh around 5 lebih..tp amik.masa utk angkut brg ke atas! Then trus sy golek2..smpi la nak ke 7 ptg~~~

Actually kepala ni dah sakit sejal ptg lg..tu yg duk bergolek`~~~ then pk balik trus je bangun mandi&makan...

Lps tu update invitation~~masih ad yg tercicir nama..terutamanya kwn2 ibu~~

Smbil update..memill wat luahan perasaan¤¤ sempat promote kwn2 sendiri~~~

Smbil2 update & borak ngn memill, my fiance nk call.. rindu sgt ngn fiancee dia ni...

So esok ORIENTASI FORM 1, tugas sy cuma koperasi~~~~`hope smua ok!

So till then XOXO !

Sunday, December 29, 2013

Invitation!!

Hollaa..

Pg2 lg mata berat sgt nk buka sbb smlm kami dating seharian! Yeay! Dpt jgk, kalo x 2 3 jam je jmpa sbb masing2 ad hal yg perlu diselesaikan dgn family..

So smlm pg2 sy dah ad meeting PIBG.. alhamdullilah, xde tegang sgt.. sblm mula tu dah rase mcm2... takot kna lg dlm meeting..yela, since notis pon send by pos plus xde follow up..haha..

Yg best meeting abis awl..x dijangka sgt.. yeayy..

So b4 tgu my fiance, sy ke SU dlu..send invitation then balik umh lunch... ibu tau2 je sy nak berjimba awl2..

Lps zohor kami gerak ke KLCC, send invitation pd Kak Selvi.. tp dia xde..hohoho.. so past pd part timer dia.. xsangka dpt jmpa Kak Midah skali~~

Next kami ke Times Square! Ni plan yg sebenarnya~~ our 1st date was here!!
Kami hang out je kat sni.. smbil cari kasut nikah.. tp dpt kasut dia je~~

Then my fiance nak survey jln ke Sg Kantan..lps survey kami ke Setia City Mall..

Akhirnya dpt jgk cari kasut nikah...thanks dear!

Lps dah jmpa trus gerak balik..sblm tu singgah jmpa syahira kwn masa kat SMKBBS dlu.. chit chat punya la lama~~
Mcm2 kisah menarik berlaku since tinggalkan sna..

So arini ibu ajak g menjemput sedara yg ad kat kl.. so start g umh mak ngah..area umh tu ayah knal rakan2 zaman muda~~

Next ke Sg Buloh, umh pak itam^^bg family mak itam card..

Then ke Kg Melayu Subang Tambahan Seksyen U5, umh pak cik jamal~~

Ni ke Kg Medan, umh Pak Long Yusoff & Pak Long Bohsin.. last skali ke Bangsar & Keramat~~

Friday, December 27, 2013

Suri Rumah or ??

Ok~now watching Maharaja Lawak Mega~siaran ulangan..masa utk bergolek setelah seharian bekerja~

Start mengemas dari pg.. cuci baju, lipat baju yg adik2 basuh masa kami kat kg..mengelap&menyapu..then susun balik brg2 yg masih perlu dihantar ke kg~nasib ad umh sebelah~

Stop waktu org solat jumaat.. then continue tampal setem yg my fiance beli plus mulut ni bising bantu my lil bro susun sijil sbb dia nak interview~

Akhirnya card kawin dh send dlm peti surat.. so to all my friends~tgu na...

Then continue tgk list &cari balik org yg masih xdpt invitation plus cari balik no kwn2 yg hilang since my phone kna reset~~

After that iron baju keje ayah~~utk 5 hari, so xdela terkejar nk siap pg2..

Suri rumah tangga berjaya rasanya.. angkat kain lg kat ampaian~~lipat..mcm gunung suda~~

Agaknya cmne sy nak uruskan rumah tangga yg bakal dibina~~seharian jgk uruskan umh...

Ingt nk jenguk la ap yg perlu utk meeting esok.. hmmm..nmpknya mlm2 ckit~~hope sgt meeting esok x sakit hati...

Dlm2 menonton tu.. tgn gerak jgk msg helmi..minta bantuan utk carikan alamat course mate~~since no hilang..
On that time jgk la bila dh dpt trus update~~nmpaknya kna beli lg setem sbb x cukup lg~~td dah beli 15 pon masih lg memerlukan setem..

Dah abis menonton pon mata x leh nak lelap...takot menghadapi esok.. hope ia berjalan lancar... Ya Allah permudahkan pekerjaanku esok hari & kau berikan kesihatan yg baik pd bakal suamiku..amin

So till then XOXO!

Thursday, December 26, 2013

Fairy godmother! Help me!

OMG! Semakin x terkejar hal wedding¤¤
Hal sekecil2 pon kna berpk~cari& lihat lg ap yg perlu~

Sgt memerlukan sokongan^^tp xtau la sokongan yg mcm mana¤¤

Mungkin fairy godmother? ?

Urusan 2 hari semata2 nak settlekan hal invitation~ni masuk hari kedua kami merayau sekitar Melaka&Negeri Sembilan¤¤

Arini cuma sedikit sje, sbb dah timbal balik ap yg akan jd arini..

Sbb nak anta my lil sis ke Kolej utk Sem 2, so pengurangan rumah berlaku~~pulun abis smlm~~

Ap yg dipk terjadi bila nak anta my lil sis** settle around 3pm!

Actually bole daftar pg..since dia nk tgu kwn utk check in bilik sekali..tu yg lambat~then bila daftar around tengahari~ketua warden ckp warden yg incharge xde, bilik berkunci~so terpaksa patah balik umh arwah nenek~~~

Bila dah siap makan then ke sna around kul 2ptg, terjadi la plak bilik tu penuh! Wah! Sy dah btul naik angin bila warden tu slumber xnak settlekan..suh ke sana ke sini~~~

Tahap sabar sy pon ade gak limit, bila dh panas2 angkat brg adik yg bertimbun tu~~

Nasib settle, next time buat lg mcm tu mmg nk kna la kan¤¤

So start continue menjemput around 4pm***penat la jgk~~abis je nak dkt pkul 6 lebih**

Terpk jgk, kalo sy xikut bole ke? Tp tgk balik, bagus jgk..at least sy tau rmai jgk adik2 tiri ibu..sedara mara~~ wpun......

Then nak dkt Maghrib kami trus balik mandi then siap2 balik KL**

Otw nak balik ujan lebat sgt~~sempat amik setem from my fiance~~dia tlg belikan~~

Kisah my fiance arini, tibe2 je demam♥ hmm..xtau la np, selalu tgk sihat je...dh lama x demam~~ mungkin penat sgt..or penat sgt berpk~~~

Plak tu sy p suh dia belikan setem~~dah la xckp awl2~~dah tu suh dia belikan time sepatutnya dia rest!

Hello!  Truk btul peràngai ni¤¤¤¤ tp betul jgk ckp dia~~bila nak settle..

Tp hati sy ni, rasa bersalah yg amat! Yela dia mention beli time ujan¤¤¤

Sorry! Really.. I mean it~~

Otw nak ke KL, smpi tol Sg Besi jem sgt truk~ingt xcdnt!!!! Pdahal JPJ wat roadblock!  Hello, xde tmpt lain ke?? Xde masa lain ke? Btul2 area tol~~

Balik umh, keadaan tunggang langgang!! Biasela, adik lelaki? Mmg xley harap~~so bakal bini dia kna la terima seadaanya...

Nmpknya esok sy kna get prepare utk kemas umh plus get ready for meeting on this Saturday! Plus go through my list on wedding~~send card, tgk doorgift, etc!

Tgh2 membebel kat cni tertgk wassup cikgucikgi.. haiiya.. 25/1/2014 adalah sekolah ganti utk Tahun Baru Cina???
Sakit plak hati! Xde hari lain ke??
Sah2 kna apply cuti plak~~

Oohhhh! Really need PA****

Tp bg diri sendiri, selagi termampu aku buat sendiri!

So till then XOXO! 

Wednesday, December 25, 2013

Invitation for Our Wedding♥

25/12/2013 (Rabu)
Christmas Day! 

I month to go**

So today we're going to invite all relative at Negeri Sembilan & Melaka**

But before that I was waiting Mawi&Ain~they want to give me bunting & kotak for doorgift!

After that around 12pm start pecut ke Kuala Pilah¤¤area Tanjung Ipoh sblm Seri Menanti**jmpa Nek Long&Mak Long pilah~~sihat tgk Nek Long**umur 90thn lebih dah~~cuma dia dlm dunia sendiri...

Next we all pecut ke Senaling**Kg Gochang Hulu~~yg ni Mak Sedara Ibu¤¤

Then kami lunch kat KFC Alor Gajah~dah ase mcm nak puase je~~mcm kes sblm ni~~xsempat makan~~

Smpi umh arwah nenek around 5.30ptg, mandi2 trus gerak amik Ida utk sambung menjemput~~Busu xsihat sgt¤¤

Smpi xsedar my fiance call**rupanya dia dh smpi kat umh arwah nenek~~anta hard disk¤¤

So dr Tampin ke Pulau Sebang then ke Melaka Pindah~last2 smua mcm nk pengsan¤¤

Our dinner around 10.30pm! Sebu perut♡¤ cuma makan ckit je~tu pon kongsi ngn adik~~

Tuesday, December 24, 2013

Waiting for fitting~AKHIRNYA

8 minit lagi tepat 12tgh mlm¤¤
Seharian diluar~kdg2 rase mcm x cukup masa¤¤¤

Smlm rase kepenatan tp x sehebat arini~~so bila pg td xde air, mata ni tibe2 terlelap balik~~bila bgun trus berkejar utk ke next xtvt~~fitting baju nikah!

Sbb bakal mertua ke klinik, jd lewat ckit..sempat bfast, cuci kereta & tambah angin tayar~~

Then around kul 11 lebih baru gerak ke Dewan Puspanita KL~~tgk arrangement layout utk event bln 2~~lps tu baru g fitting! !!!

Masa fitting td, baju tu nmpk sgt ok~~cuma perlu singkatkan ckit kain~~
Part tangan tu rase mcm kureng~tp xpela..org dh buat trima je~~lain la sendirikan~~

Abis kat Ampang Point around kul 2.30ptg~~balik amik bakal adik ipar utk lunch!

After that balik semula ke umh bakal mertua utk solat dlu then continue ke Kg Baru~~sbb nak tempah hantaran~~

Mcm nmpk dh kelam kabut dh~~lps acara tu trus ckp nk balik~~

Actually bakal mertua ajak shopping kat Kenanga♥♥ Mmg shopping tu best tp blum masa kot~~Allah dgr rayuan hamba dia ni~~heehehe..

Sbb ingt nk spend time ngn my fiance plus nk send invitation card dkt Emy utk rakan2 Johor~~xperlu nak send guna posmen kan~~`~~

Around kul 6 kami smpi Wangsa Walk~~sempat la bdk ber2 tu shopping beli handbag yg sme! Haha..boria sgt!

Plan nak tgk wayang tu menjadi!!! 47 Ronin! Mula2 xnak tgk sbb byk yg comment lem sgt~~bak kt my fiance tgk dlu~~so far ok je~~maybe org yg tgk xsuka sgt sejarah~~Thanks!! W/pun ngn family domps!

So seharian sy diluar start kul 9.30pg smpi la ke 11.52mlm♥♥

Esok nak berkejaran ke kg plak~b4 dat jmpa Mawi utk deal hal bunting, guest book& kotak doorgift! Haiiya..masa makin suntuk & sy perlu selesaikan b4 meeting sekolah!

Cari gun & beli setem utk arini dh x sempat!!

So till then XOXO

S.E.R.A.B.U.T

Assalamualaikum & A very good morning!
Mcm nak bersyarah plak~~~~OMG sbnrnya ngh stress sbb AIR xde!!!!

Trus segar mata ni bila ibu menjerit air kecik je~~~~

Dah ad yg bertadah since diorang inform.. tp duk guna smlm masuk dlm mesin basuh sbb ingt dh terlalu lama air tu bertadah~~

Lps tu blur dah pg2 ni nak start wat ap~~nasib baik angin ibu baik bila dia dh siap masak air xde~~~

Bila duk bergolek2 ni duk terpk mcm2 bnde~~~actually dh serabut~~

Td sje kejutkan adik, dia ckp apsal xbg dia keje~~wahh!!!! Very xbole blah! Ptotnya dia tnya ap nk kna buat~~~

Mcm byk lg bnde yg x settle utk wedding~padahal rasenya mcm dh separuh settle~~

Rupanya bnde kecik pon masih nk sy pk&settlekan~~baju melayu utk family masih x gosok~~setem x beli & etc~~

Ibu dh pesan awl2 settlekan dlu~~terpk jgk td~~28/12 dah start meeting PIBG~~maknanya dah start nak buka lembaran 2014 bg sekolah~~so xley nk pk yg berat2 or bnde yg simple~~sbb bnde yg simple tu la yg akan jd kelam kabut!

Ni tibe2 mention nk balik kg ptg ni~~OMG!! 

Sbb bole gerak utk menjemput awl2 pg dr kg~~dlm hati duk terpk nak wat jahat~~tp lum cnfirm lg~~hahahha~~~

Maksudnya sy dh betul2 serabut~~nak kebebasan sekejap!

So till then XOXO

Saturday, December 21, 2013

Aku & C.O.B.A

Pg yg indah ni sy di kejutkan dgn berita yg tak disangka2.. akhirnya dia mendapat jodoh yg telah ditetapkan oleh Allah..

Hati ni tergerak nak bertanya.. bila adik beradik domps sibuk nk g wedding kak eija.. rase mcm xnak cmpur.. sbb xdela rapat sgt. tp bila nama dia keluar..rase plik je perkataan tu..

Alhamdulillah.. akhirnya dia berjumpa dgn perempuan yg sesuai.. semoga dia bahagia hingga jannah..

Td sy sempat kirimkan msg pd dia...ucapkan salam bahagia.. dia pon ad menjemput.. tp sy x janji..

Kalo ikutkan skrg ni sy di kg.. dgn nek nyo cancer masih lg kat hospital... tp dia masih x tau.. dgn anak kesayangan masuk hospital sbb jatuh masa nk amik bola.. kna kat kepala... hmm.. mcm2 hal..

Now sy berada bersama my lil cute baby.. tgh tdo..kami di Pantai Hospital ayer Keroh.. ptg nnt baru melawat nenek nyo kat Hospital Melaka..

Wednesday, December 18, 2013

Kejar tapi ... , Gossip

17/12/2013 (Selasa)
Bermula la Pendaftaran Pelajar Tingkatan 2&3 2014

Hakikat yg dilihat pd hari smlm.. murid hanya seberapa je..guru ngn ad yg xde..tentatif yg hanya pd surat pelajar sje..mana sistem ni???

Sepatutnya perlu ad perbincangan dlu ngn guru..sekejap sje pon xpe..ni semua tertanya2 ap yg perlu dibuat..

Kalo student ngn parents tgk ap yg mereka fikir??

Hmm.. kesimpulannya, sy buat ap yg patot.. settle je sy lenyapkan diri... nak settlekan sarana pibg pon malas...

Tp yg sgt xbole blah.. sanggup tu call..last2 sy hanya ckp sy akan settlekan esok..sanggup tu kejar..padahal bole je settlekan sendiri.. next time sy akan tulis alamat kat Paris la..
Mentang2 la sy ni duduk dkt je.. bole je dtg..syukur la sy ni nak dtg..buatnya sy wat dek je~~acaner tu?

18/12/2013 (Rabu)
Arini dgn azam nak settlekan sarana pibg tu.. nasib kak rasidah nk tlg.. tp kalo ikut surat mmg dia kna uruskan.. tp sbb sy ni setiausaha..kna la jgk~nnt kt x amik tau...ada naib su pon xbole pakai...hmm.. nak carut sgt pon xbole..

Then azam tu tercapai plus dpt jgk tnya psl next meeting pibg..senang je berurusan ngn pengetua..

Then bila dh settle trus je cabut..bila nmpk si pendek (gelaran si dia yg kejar sy tu) masuk nak parking.. trus sy lari kuarkan kereta utk next xtvt..

Masa nk truskan xtvt sempat si pendek tu minta kak linda call.. pergghhhh!!!! Naik angin tul.. trus je mention dh siap n otw ke Tg Malim...

Si pendek tu x bole nk ckp ap2.. trus je ckp partner masih kat sek... sian plak my partner kna wat yg full padahal dia nk yg 2 je data...

So dgn hati yg senang trus je drive ke tg malim kota keriangan bak kata Nang Ebiey...hahaha...

Ok xtvt kali ni actually nk send card pd bos kebudayaan ngn staff upsi kat sna... sambil2 tu bole bincang hal kawin ngn my family domps kat sna..

Sambil2 tu dpt jgk mak buyung makan nasi kerabu ngn beli moy sup!

Lupe nak mention yg sy ke UPSI tempat jauh dikenang bersama my kembar Kak Shima...kami xlama sbb gerak dr kul 9 lebih then smpi KL balik around kul 5ptg..

So esok masa utk sy smbung rest ngn  settlekan hal ibu plus nk sambung kemas umh~~

So till then XOXO

Monday, December 16, 2013

Kemas&sumbat:::

OK! Arini bangun je, celik je mata..perkara pertama settlekn keadaan bilik yg tunggang langgang..

Lupe la nak snap td keadaan sebelum & selepas... so bila dh tau org akan dtg hantar brg.. jadi semua brg dimuntahkan balik ke ruang tamu..

Perghh... mcm keje sorang2 je...
Ckit2 angkut brg2 tu..

Then sementara tggu, rest dlu.. ibu tau dah.. dia xkan ajak masak sbb sy akan settlekan hal mengemas...

Bila brg smpi dlm kul 1.. baru rase lega..sbb kami call dr kul 9.30pg xangkat..

So xtvt mengemas start kul 2ptg.. angkut brg2 dlm bilik..
Kemas dr 1 beg ke 1 beg...

Sampai 4ptg sy stop, dah betul2 xlarat...sbb keje sorang2 kan..

Lps rest 1/2 jam baru continue kmas bahagian dpn.. sapu.. angkut beg2 yg x sempat kemas ke tepi.. dh clear.. baru settlekan hal kain yg kna basuh guna tgn...sempat jgk tadah air~yela..nnt x sempat...

Lps je bersiram.. duk termenung.. sbb dah kepenatan.. bancuh air smbil makan cekodok pisang yg ibu buat pg td...

Lps tu continue kemas almari make up..
Then dah surrender!  Alang tlg urut blkg..sbb dh xtahan..

Esok xtau cmne gaya kat sekolah.. gerenti sgt penat.. xtau la cmne pendaftaran pelajar esok...

Nak tdo mcm xde feel.. mata ni mcm xmao lelap je..
Mungkin sbb berpk ap nak yg nk settlekan smbil pendaftaran pelajar berlaku..

So till then XOXO..

Sunday, December 15, 2013

Kerahan Tenaga

Pergghhhhhhhhh!!! Very x boleh blah!
Kerja punggah memunggah je.. ntah bila nk kemas pon x tau...
Ni kalo wat 1 /1/2014 aka NEW YEAR mao pengsan!
Dah agak perkara ni akan berlaku...
Mana xnya.. nak masukkan perabot baru... dr katil, almari ngn meja solek...sah2 la kna angkut semua brg dlm bilik ke tmpt lain...
Kdg2 rase mcm dh byk brg bw balik kg.. tp still ad lg... mmg umh doraemon tul! Hahaha... sengal!.
Nasib ad umh sebelah... bkn umh jiran tp umh kosong.. ala2 kami yg jaga since penghuni tu xde dr sejak sy ni kecik lg.. masih ingt lg abg tu ajak berniaga.. sah2 la dia wat ktorang (liza&fahmi) mcm org dewasa~
Ok.. patah balik.. so kami aka ayah, sy, abg mengemas umh sebelah...basuh, mop & kering kan... plus angkut brg... while adik ngn ibu sediakan lunch...
Lps basuh umh.. start lunch dlu then kosongkan bilik ibu... perghh..penat sgt2 la.. then bw katil sy masuk dlm bilik ibu.. katil bilik ibu simpan dlu kat sebelah.... hebat acara punggah memunggah ni~
So bilik sy tunggang langgang... brg semua atas lantai... mcm pelarian pon ada gak~~~
Esok baru smpi set bilik tdo tu~ kalo nk tau ni kes sy ni nak kawin~~ plus mmg dh patot tukar katil  pon~~since ibu guna katil yg sy guna time ngn arwah nenek.. lama kan katil tu... bila beli baru.. ibu guna arwah nenek punya... then kali ni sy dpt yg baru.. ibu guna katil sy~~~ agak pening x nk baca~~haha... so tu la pengorbanan~~~ last dr dia sbb dia tau sy ngn suami nnt~~

Then dlm keadaan mengemas td.. my lil bro balik... dia plak yg sakit perut plus demam! Haihhh... berjangkit ke? Dia kt makan mihun ad sambal..
So sila beringat xbole nk makan sambal kat luar..hmm~》 masak sendiri le jwbnya~~

Ok..lupa kan psl tu.. now beralih pd my BFF.. haiyoo..bentara guru dh marah sbb sy skip bfast...tu yg smpi sakit perut ngn demam! Sje je bg info kat dia since dia dh balik johor... How I miss her now! X sempat jmpa~~ huhu...
Membebel jgk minah tu...ok laling.. I did not skip bfast ya... hugs! :(

So mlm ni tdo dlm keadaan ala2 jepun... tp mcm ala org pelarian...haha~

Hmm... how I miss my fiance!  Patotnya bole spend time ngn dia... bila dh terlibat ngn event ni..maka terpaksa ler tlg yg kat umh..

Ingt bole tgk wayang^^ lama dh x wat xtvt tu~~mcm2 movie nk tgk ni... Mula2 mcm Hunger Games then rase Frozen.. then rase mcm Penanggal... niat rse mcm nk runner 3 movie skali gus!

Last2..xdpt ler~~huuhu..
Mlm ni just jmpa sekejap je~~rinduuuu...

Till then XOXO

Wednesday, December 11, 2013

Sebak^^Hiba 11/12/2013

Seharian di luar...tp setelah selesai kerja rumah...hantar kek utk kwn adik bertunang...then melayan BFF yg tiba2 nak berjalan...so ajakan disambut dgn baik sbb nk print pic then nak cari shawl utk nikah...kami trus ke SOGO sbb mak buyung nak makan dlu...arini agak ssh sbb 3 kali pusing kat parking SEMUA HOUSE...rajin benar org Selangor trun KL...w/pun sehari cuti umum...so kami mula nk kecewa xde parking...tetibe je BFF ni menjerit...kt kat dpn belah kanan ada...trus je masuk...nasibla org belakang xdkt sgt...bila dh settle mkn...kami gerak la ke PERTAMA COMPLEX utk cari tmpt nak scan gmbr& survey botol for booth candy....terasa jgk penat berjln...padahal mak buyung stedy je...tp rupa2nya ada agenda lain...mak buyung meroyan sbb xdpt mkn kebab pasar mlm...kesnya dia beli tp xdpt nk mkn sbb kenyang...so letak dlm fridge...pg2 tu tgk dh xde...emo la sekejap ngn ayah dia...hmmm....org pregnant ni xbole nk diabaikan...so dia nk jln je...temankan sy settlekan hal wedding...so dr tengahari tu smpila kul 5ptg baru smpi umh...b4 balik sempat kami singgah CHOWKIT utk survey botol kat sna...then baru la dgn adik pecut ke PAVILLION utk survey ngn Erin..ibu pon join sekaki...masa nk tggu Erin...ibu buka story pg td...ayah tibe2 sebak...sbb risau anak dia nak kawin...duit xde dlm tgn &then risau sama ada nk wat dlm umh or seperti yg dijanjikan dkt surau...sy plak yg sebak...tp ibu pesan simpan je...jgn mention kat dia...sgt rasa bersalah...rasa mcm sgt xberguna plak...buat ayah rase mcm tu...maafkan akak~~ :(

Monday, December 9, 2013

Pre Wedd

8/12/2013
Sunday
Make up by Farhana Ibrahim aka Anna
Studio Clora
Photographer Mawi

"Go through day by day"

"Go through day by day"

5/12/2013 (Khamis)
ZzZzZzZzZ
Tu je mamp0o nk buat aritu~~sbb terasa penat sgt bila 4/12/2013~~hangout dr tengahari smpi la malam menjelma wit myBFF~~ sampai blur nak buat ap~~

6/12/2013 (Jumaat)
Festival Tari Malaysia Semi Final Tarian Moden
Pg2 just mengemas je~~bila cuti sekolah ni, tu je yg bole nak buat~~ nak holiday ngn geng dompoks pon xdpt~~saving duit~~tapi mcm xdpt nak saving sgt~~~duit tu mcm mengalir~~

So xtvt mlm tu, sy with myBFF join program FTM2013 di Auditorium DBKL!!
Hilangkan stress sambil chit chating ngn mak buyung~~ ex Destar Limar pon ade~~Kak Shima, Dd, Mus& Miraz~~yg ni je yg ada kat sekitar KL~~
Alhamdullilah Destar Limar dpt masuk final!! Contestant pon not bad anyway~~
Actually that time la kami berdua lapar~~cian mak buyung~~ sy plak cam ala2 paksa my fiance balik ke KL awal~dah abis program terpaksa tggu sbb dia stuck jem~~
Akhirnya kami lepak kat SANY titiwangsa~~ then anta mak buyung balik, baru dpt tgk puas2 myfiance~~hehehe

7/12/2013 (Sabtu)
Pg2 settlekan hal umh dlu~~bila dah settle masing2 terbongkang kat ruang tamu~~ nak plak smlm dah berjaga smpi kul 3pg~~So ikutla terbaring sama~~hehehe
Then baru start xtvt survey bunga telor kat Semua House~~then cuci mata kat SOGO
Memandang kan dah janji nak hangout ngn my fiance utk cari baju photoshot pre wedd~lps settle hangout ngn ibu, barula kuar~~tp mcm terkejar2 sbb masa waktu tu nak dkt utk xtvt seterusnya~~
Sempat kami makan then cari baju on da spot! Nasib baik! Lega rasanya~~kalo x bila lagi nk cari~~
So xtvt seterusnya Final Festival Tari Malaysia 2013 ::: kali ni my fiance join! 1st time dia dpt tgk real FTM2013~~
Kami agak nk lewat, then seat pon xde, tumpang duduk tmpt En Zul je~~sbb Mus kt diorang incharge bdk2 Destar Limar~~
Sgt seronok! rasa mcm nak naik atas je~~ teringat masa dolu2~~hehehe...
Tradisional mmg slalo buat, tp modern dpt sekali je masa Festival Teater~~~
Nasib x menyebelahi Destar Limar~~xpe! next time boleh cuba lagi~~
Then kami trus je gerak ke Setapak~~cari makan! Lapor~~w/pun dah makan ptg tu~~


8/12/2013 (Ahad)
OK! Pg2 ibu dah start membebel suh cpt settlekan hal umh utk kami ke RAWANG!
Nak discuss about our menu on my wedd~~ tp apa yg sy nak target jadi lain~~tp betul jgk ckp ibu~~sy anak sulung~~kt xtau apa akan jadi~~
OMG! sy dah penin!
Then kami trus je Giant utk beli brg~~ baru dpt gerak ke Bandar Baru utk settlekan full payment for dewan!

Then tiba2 my daddy kesayangan mention nk main bowling then siap suh tnya kat my fiance~~waiting& waiting then my fiance setuju~~ takot jgk sbb sy pon nk dia ada masa ngn family~~~
Then kami ke Wangsa Walk~~dari 1 game trus jadi 2 games!
Dari kami ber6 trus jadi ber7~~hehe ajak bakal menantu ibu ayah yg sorang lagi~~







After that kami trus chow chin chow~~sbb mlm sy ada pre wedd photoshot!

OK! utk pre wedd sy minta bakal menantu ibu ayah yg no3 utk make up!
So kami start around kul 7 lebih until 8pm~~then my fiance smpi around kul 8.30 trus shot ke JJ Bandar Sri Mahkota Cheras~~mcm jauh je perjalanan~~hehehe

Akibat si Mawi lmbt smpi sbb tgu brg shooting, maka kami pon terpaksa melepak kat dlm kete je~~
Kesian plak kar Along my fiance tggu sme~~

Around 11 kami start, OMG sgt kaku sbb masing2 x pandai sgt nk bergaya!
Penin jgk nk pk pose apa yg sesuai~~
Finally siap around kul 12~~trus je kami gerak balik~~

9/12/2013 (Isnin)
So for today~~~sy lewat bangun sbb dah beberapa hari ni mcm2 planing~~mcm2 nak settlekan~~
Then after mengemas~~basuh toilet baru la start menulis nama utk jemputan~~arini dpt settlekan group sekolah & ibu~~esok nak smbung part ayah plak~~
Berpinau jgk mata!

So till then XOXO

Wednesday, December 4, 2013

1st anniversary! Love U!

3/12/2012-3/12/2013:::: 1st anniversary between me and  my fiance! 

Teringat bila kami start knal~~mulanya melalui sms~kemudian jmpa utk pertama kali di Times Square~

Dlm keadaan terkocoh-kocoh sbb dh lmbt! Yela menunggu sahabat baik mandi~~air xde bila kami nk kuar!

1st time jmpa org dlm keadaan yg x punctual! 

Kalo dlu berani je dtg jmpa org sensorang je~~kali tu ntah np kna berteman~~

1st jmpa tu masih berteka teki... btul ke org yg sy tgk pic dlm fb tu?  Lain mcm rasanya~~

& xsangka kami ni jenis yg xkisah... makan ap pon bole... nk wat ap2 pon ok~~

Dlm perkenalan yg singkat.. trus dia jmpa my parents utk knal lebih dkt~~

Alhamdulillah.. kami bertunang secara rasminya pd 11/5/2013~~ In Shaa Allah akan diijabkabulkn pada 24/1/2014~~Dia lah Mohd Syahril Mohd Azali♥♥


sekejap saje msa berlalu~~~

Jodoh Pertemuan Hidup Mati semuanya ditanganNya~~

Tuesday, December 3, 2013

another PROGRESS on my Wedd!


Alhamdulillah
Kad jemputan utk wedding sy dah smpi~~
Thanks for Seri Sireh Avenue for the lovely card! Exactly I sketch!
 Thanks to Mawi sbb tlg anta ye~~FOC!
Mana ade dlm service kad kawin ni~~haha~~~

So my job to write down nama guest yg mao dijemput~~
OK! sape nk tlg ni????



Galau €£¥\¥%|《%

Today 3/12/2013.. 3 hari sudah berlalu.. 3 hari juga mcm2 berlaku... 3 hari juga byk bnde yg perlu diselesaikan.. 3 hari juga sy terasa penat itu..

Perasaan sy ketika ni??? Arrgghhh... serabut!!!

Sbb rase mcm xdpt nk bantu seseorang yg ada dlm hidup sy skrg~

Sy nak tgk senyuman bkn dlm keadaan keterpaksaan...sy nak tgk keadaan yg harmoni...

Tapi sy tau.. dugaan yg Allah beri membuatkan seseorang tu tabah dan sabar utk cari jln penyelesaian..

Bila terpk.. kalo sy dlm keadaan itu.. sy tau peritnya.. sbb tu la hati berkata.. in shaa Allah.. sy akan beri kebahagian tu pd dia.. dia yg amat sy sayangi..

Sakit dia..sakit sy jgk.. bahagia dia..bahagia sy jgk~~

Ya Allah.. kau berikanlah aku ngn dia kekuatan.. supaya sabar dgn tabah utk hadapi segalanya.. buka minda kami.. tunjukkan jln yg benar..jln yg kau redhai~amin..

Sunday, December 1, 2013

December!

OMG it DECEMBER!
Last month for 2013!
Last month for holiday! Not exactly holiday..
Last month for preparation on my wedding!

Please be nice to me! Give me strength!  Give me support!

Saturday, November 30, 2013

KL- KUALA PILAH - KL = HOLIDAY


30/11/2013 
(AHAD)

OK! Today activities KUALA PILAH!

Since my fiance aka my tunang aka my en hensem babyface & hot tu ada di Terengganu, maka 3 hari sy xdpt nk spend time~ so xtvt ayah kat Kuala Pilah sy join!

So pg2 ibu dh ajak masak dlu utk my lil bro~~then sempat bersihkan frigde! 
After cooking, ibu suh kami siap~

1st akan singgah ke Kg Baru amik baju yg dah siap~~ x semuanya, sbb tailor tu suh amik separuh2 supaya tak byk nak byr~~

Akan tetapi bila smpi ade 2 baju ibu yg dh siap! So bila tgk mcm ok then ibu try pon nmpk ok~~
Part nk rasa pengsan bila tailor tu ckp RM600 utk 2 baju! Aiy0o.. I thought RM600 utk semua baju yg ditempah! 

Bila tgk balik, baju kurung moden je kot! Haiyyaaa!!! Ni mao kasi pening + migrain!! 

After that trus je ke destinasi yg nak dituju~~OK! bila sy x drive, maka sy pengsan dlm kete~~yela Nilai jem sgt~~pe je bole buat, tdo je la~~

Bila dah smpi Seremban, sy terjaga sbb ibu bising tnya mana arah tuju nak ke tmpt kawin, sbb ayah dh mcm blur~~

"WAZE" ni la yg jd penyelamat! Sy ni bknnya pandai sgt bab jln kat sna~~tp bila guna, rase mcm pernah jn je kat c2~~hahaha~~sbb dh pernah g ngn my fiance kat sna~~
Cuma kna drive lebih ckit kat area Jempol Bahau~~

Bila smpi area sna dh nak dkt kul 2ptg! Lapor yg tersgt la! Lps makan trus gerak balik ke KL~~~
Part nak balik lg la~~asyik singgah je~~
dari makan durian kat gerai durian smpi la beli rambutan smpi la beli petai then berhenti utk minum coconut shake!

Akhirnya kami smpi KL around kul 5ptg! Rest jap, then kul 6 tetibe ade je movie Mujhse Dosti Karoge~~ pe lg layanla kan~~~

So skrg dh abis Masterchef All Star~~smbil2 blogging ni~~
Next rase mcm nak tdo~~tp tgk jgk keadaan, kalo ade movie yg best stay~~kalo x pengsan la jwbnya!!!

Till then X0X0

Thursday, November 28, 2013

"1001 CERITA " 1001 PENYELESAIAN"


KHAMIS! Sekejap je masa berlalu
Sekejap je bulan Disember akan bermula

Rentetan daripada peristiwa 23/11/2013 (SABTU) tu sy terpaksa mencari alternatif lain untuk menyelesaikan masalah yg paling penting dlm hidup sy sendiri!

Mula2 tu agak blur sbb penat~tp dlm tu berfikir jgk utk selesaikan masalah baju nikah~
Anyway mula2 tu berpk nak selesaikan lps je fitting baju sanding~~cari kain then trus je tempah ngn aunty jenny, kawan ibu masa remaja~~then trus je cari kak ngah utk jahit manik~~~

Then pagi2 tu, bila bangun mcm biase la, cari handset~tgk my fiance msg mention bakal mertua nak support semuanya~~~
Dalam hati berbelah bagi jgk, but dia ad ckp, tnya ibu ayah dlu~~so ibu bagi izin~~

So after wedding Azura 24/11/2013 (AHAD), ex-gf my fiance~~kami trus g cari kain kat Jakel~~tapi sebelum tu singgah SOGO dlu sbb bakal mertua nk tukar blazer~~sempat jgk kami berpecah~~ bakal mak mertua ngn sy then myfiance ngn abah dia~~lps bayar blazer trus je bakal mertua ajak g cari pakaian dalam! Uwaaaa... dlm hati perlu ke? Uiisshhh.. malu la plak~~smpi org kat area c2 siap tnya sape sy~~~

Agak lama jgk kami bertapa kat c2 utk cari kain utk baju nikah~~

Then bila cari kain mstila masa yg di ambil amatla lama, jadi appointment utk fitting baju sanding terpaksa kami tangguh~~dari kul 3 lebih jadi 8mlm, tu pon kami lambat smpi jgk~~~
Nasibla Kak Jes ok je~~tp rase sgt malu plak, yela w/pun kwn ibu tetap rasa bersalah~~~~

So hari Ahad adalah hari yg tersgt penat~~tp sgt berbaloi dpt settlekan segalanya~~
Thanks to my fiance & family~~

25/11/2013 (ISNIN) :
So utk arini, kul 2ptg kna dtg umh family fiance utk tempah baju nikah kami~~
Memandangkan my fiance dpt pelepasan, so sy minta dia amik kat umh~~bila smpi kami makan dlu sbb my fiance ni dah lapo sbb stress ngn keje~~

Then baru kami gerak lps hujan lebat slow down~~1st singgah Kg Baru dlu utk baju melayu then baru singgah Ampang Point utk tempah baju sy pula~~

Arini jgk kami ke Jakel lg, part ni utk cari baju family dia plak~~ so tema hijau! kalo x bakal mertua nak amik gold~~nasib inform belah perempuan nak pakai gold~~
Then bila nak masuk family baru ni, sy pon dpt kain yg sme tema~~so raya thun dpn temanya hijau & gold!

26/11/2013 (SELASA) : 
Pg2 lg dah bangun utk kemas umh sbb nk g sekolah! settlekan PBS KH utk borang perkembangan pelajar~~~tapi yg sgt x bole blah bila seluruh badan sakit, tapi gagahkan diri jgk la! Akhirnya siap jgk dgn bantuan student~~

Memandangkan my fiance ada meeting kat KL (yipppiii) so trus tnya whether dia nak lunch sama ngn tunang dia ni~~~ so dia kt OK! So sy gerak balik utk tuam dlu perut b4 jmpa dia~~

Tibe2 je dpt msg yg dia nak PITAM! Aiy0oo.. terpaksa la sy amik dia kat LRT~~kami g makan dlu kat Wangsa Walk~~~baru la nak g anta veil kat Ampang Point! 

So bila sampai ke Ampang Point, Uncle tu kt kna jgk cari kain net~~then sblm wat keputusan kami ke Jakel dlu utk tgk veil yg dah siap~mana tau lg save budget~~~

Tapi kami masih xdpt keputusan~~sbb call bakal mertua xdpt~~~then amik keputusan utk ke rumah my fiance~~utk bg tau pandangan kami, yela nnt kami memandai je buat keputusan~~

Last2 bakal mertua bg keputusan sy yg akan selesaikan veil tu, utk cari tukang jahit yg sesuai~~~

Lps bincang kat umh my fiance, sy trus ngn plan utk jmpa Helmi sbb nak amik udang kering kiriman Abg Shahrir dari Ipoh~~ thanks to my fiance temankan tunang dia ni ke Armada Hotel, PJ~~ xdpt nak stay lama sbb Helmi ngn tugasan dia, then sy ngn dah lama kat luar~~
Terkilan jgk xdpt join LPM utk this meeting, tp x terasa sgt~~dgn kes baju nikah ni~kalo terlibat ngn meeting LPM abisla!

27/11/2013 (RABU) : 
OK! Memandangkan selasa dah ke sekolah~~so ingt nk rest sekejap sbb smlm pon dah rase mcm penat~~~ tp dpt msg dr my fiance yg mak dia minta dtg utk buat veil~~sbb smlm just anta utk dptkan ukuran then tgk kain yg sesuai, last2 xde jawapan~~

So today, sy bersama bakal mertua sajer~~~~hehehe.. dlm tengahari dh smpi, tp kna tggu sbb diorang keluar g bank~~then kami gerak dlu ke Kg Baru utk tempah baju melayu then baru gerak ke Maju Junction~~actually nk park baju kat Medan Mara, last2 termasuk park Maju Junction~~kami makan dlu then baru gerak ke Medan Mara~~

Smpi sana, kna tgu dlm 20 minit sbb empunya tuan kedai kuar~~so xnak sgt buang masa kami nk gerak ke Pertama, last2 sangkut kat kedai kad kawin~~memandangkan pihak lelaki x tempah lagi kad~~so bakal mertua order kad kawin kat c2~~~

Then baru la settle tempah baju kurung kat kedai Zai Collection~~~
Imagine ye, cadangkan nak settlekan veil, so sy dah tersangkut utk preparation belah lelaki~~~hehehe..layankan aje~~~

Lps settle, kami ke Jakel dari Maju Junction sbb ujan lebat sgt~~so bakal bapa mertua tggu kat kereta sy ngn bakal mak mertua ke Jakel utk beli kain net~~~cadangnya nak suruh Kak Zai tu, then bila sampai kedai Uncle tu, trus kt tempah kat ctu jgk~~~ ni kes sbb nak bandingkan harga~~yela watpe tempah mahal2 kan~~~bole save tmpat lain~~~tp bakal mak mertua ckp "mcm x percaya kat org tu utk buat"

So dari tengahari sampai la ke ptg sy ngn bakal mertua utk settlekan preparation utk wedding~~~lps tu trus cabut balik sbb pk xkan ade parking kalo lewat balik~~~tempuh je la jem kat MRR2 tu~~~

Tp masa kat atas jalan raya, part ni yg x sedap hati,, sbb kalo ikutkan dari masa berjalan ngn bakal mertua pon dh rase x sedap hati~~
Yela, sy tinggalkan umh dlm keadaan yg separuh kemas, so ingt adik akan siapkan lg separuh~~
Rupanya dia tinggalkan mcm tu je~~
Aduh! Bila balik, ibu meroyan~~sbb umh x kemas, kain baju x berlipat ngn x masak lg~~~
Ni kes dr sakit kaki trus naik ke smua org~~plak tu adik x mention nak kuar~~huh!

So lps je mandi, sy tlg kemas ap yg patot then masak nasi goreng utk ayah makan~~ayah sanggup tlg anak dia basuh pinggan mangkuk & sidai baju~~sayang ayah~~tp sgt rasa bersalah sbb tu keje sy & adik sepatutnya~~

28/11/2013(KHAMIS) : 
Cuma berehat dgn keadaan malasnya sbb rasa marah tu ada je~~kalo tinggalkan umh dlm keadaan mcm smlm, matilarrr!!!!
Rasa sakit hati tu ada, sbb dia berkait~~~so sempat kemas2 apa yg patot, iron baju keje ayah~~then dlm keadaan malas tu jgkla siapkan PBS Moral utk borang perkembangan pelajar~~~jap lg nak siapkan yg PJPK pulak~~hope dpt siapkan, kalo rajin nk g skewl esok utk masukkan dlm fail pelajar~~~

So conclusion dari peristiwa ni~~ ada hikmah yg tersembunyi dr peristiwa ni~~ rancang mcm mana pon kalo Allah kata tidak, tidak juga~~Allah bg dugaan supaya sy tempuh & cari jalan penyelesaian~~~
then sy dpt juga rasa mcm mana shopping ngn bakal mertua~~hehe~~

So till then X0X0


Sunday, November 24, 2013

"KESAL"



Ni status yg dibuat tgh mlm td~lps status tersebut trus sy lelapkan mata~
tu sje cara yg bole dibuat~
dari KL ke Melaka terasa membuang masa,tenaga&wang~

mulut seaakan terkunci bila semua org berkata2 smlm~semuanya tegang~
mereka bantu utk menyelesaikan perkara ni~sy x mampu~
akhirnya sy perlu utk mulakan semula~

For all readers & FYI, sebenarnya ke Melaka atas urusan utk baju nikah~then smlm dlm hati terbayang, mungkin siap&cantik~~
tapi lain jadinya~~

Bayangkan start menempah awal bln 6 then kna dtg balik sbb pekerja yg asal berhenti & dia salah buat ukuran~then kami buat ukuran baru~
next session kami dtg buat fitting~ 1st impression tgk baju yg tanpa manik rase mcm pelik je~~
kali ni jmpa org lain~~tp kami suh jgk otter mn yg patot~~nak plak baju melayu x siap lg~~~

Smlm kemuncaknya~~bila keadaan semakn tegang, bila tgk baju yg dh siap serupa baju nak buat show~~~
hati yg x keruan~my fiance dah bengang & marah sgt~~~

In the end, kami dpt balik deposit then kami just bayar duit baju melayu~sbb baju melayu kami xdpt nak fight sgt~~~

Nasib balik dtg bln ni~~ atleast ada 1 bln lebih utk buat yg baru~~ I hope that new one is better than this! 


Sunday, November 17, 2013

THE END 2013 for SCHOOL!




Alhamdulillah, tamat sudah sesi persekolahan bagi tahun 2013!
Hoyeeeyyy!! Akhirnya dpt jgk settlekan SENARAI SEMAK 2013 dgn jayanya!
Xmao dah pk sgt then bole berehat dgn tenang~w/pun sebenarnya 2 minggu kna ada kat sekolah utk tugasan khas~~
Xpela janji xde pk sgt senarai semak~bole jalankan tugasan khas tu dgn suka hati~~
Actually rmai yg x suka tugasan khas ni selama 2 minggu~~
Sbb cikgu cikgi nak bercuti sehingga Mesyuarat 1/2014 diadakan~~
Tapi mcm biasela, akan ada on off dtg! hehehehe...

This year no more holiday ke luar negara mcm last year!
Yela, this year nk sibuk2 settlekan hal kawin~~
Kalo x dah planning nk jalan2 smbil rehatkan minda yg berserabut bg tahun 2013 ni~~

Semalam 16/11/2013 bermula episod cuti sekolah~~
Maka bermula la jemputan utk kenduri kendara~~~~~~So kenduri yg 1st utk cuti sekolah ni, kenduri kawan myfiance Ayong di Kuala Pilah!
So sy gerak dari KL ke Seremban dlm 9.45am ke stesen KTM Sentul dgn taxi~~siap storymory dgn Uncle tu~~train dari Sentul smpi kul 10.15am~~
dari KL Sentral kul 11am~~
Otw ke sna sah2 la berangan smbil tdo! 
Akibat dari hari kemarin, sy xdpt tdo~so meroyan la kemas umh~~sbb rasa2 mcm xnak kemas umh pg2 tu, rasa nak siap2 & trus keluar~~maka kul 2am baru tdo~~~

Smpi kat Seremban dlm 1ptg~~convoi dgn kwn2 myfiance~~
Tpi yg sakit hati bila jem teramat sgt~~rupanya dgn xcident & n9 buat acara berbasikal~~

Alhamdulillah, seronok tgk Ayong~~akhirnya dia sah menjadi isteri kepada seorang lelaki yg dia cintai!
Semoga kekal hingga jannah~~amin..

So dr wedding kami trus ke Nilai 3 utk beli huruf~~utk keceriaan bengkel elektrik & elektronik~~
settle je trus gerak ke KL & singgah KL Festival utk jln2 dlu~~dlm hati nk lepaskan rindu sepuas2nya~~~smbil2 nk cari ap yg perlu lg utk bengkel~~


tp dlm jln2 tu DD aka Yisnaini Eszet call, mention nk jmpa~~so dlm keadaan timbal balik, jumpa la jgk~~
Kalo ikutkan next week je, tapi takot terasa xdpt~~alang2 nk dinner so kami suh DD join je~~
Lepak la sekejap kat SANY titiwangsa~~makan char kuey teow!

Then lepas anta DD balik, kami trus ke umh, jln jem lagi~~
So smlm acara jem je~~~cian myfiance lambat nk g futsal~~~kali kedua temankan dia kat sna~~~

So smlm 1 hari di luar saje~~hehehe
Today cuma kat umh golek2~~

Till then XOXO


Monday, November 11, 2013

SEMINGGU berakhir SESI 2013! Oh Yeay!!

Assalamualaikum!
Minggu ni bermula la xtvt utk menyelesaikan segala galanya utk sesi 2013!
So for today dapat selesaikan Data Koko 2013 utk kelas sendiri~~sambil jaga diorang sambil buat~~~
Kalo x menung je dlm kelas! yela, nak ajar ap kalo buku teks semua dah anta & diorang pon dah abis exam akhir tahun plus bdk2 ni digabungkan sbb ade 29 org saje dlm kelas! dari kelas B sampai la ke G!

Then sempat kemaskan tempat sendiri & bw balik bnde yg patut~~amalkan 5S ye!
Masa meeting petang td pon sempat settlekan borang SEGAK, bagi markah utk PAJSK & buat Laporan PIBG utk majalah sekolah! 
Sambil2 dgr sambil2 buat kan! Dari dgr diorang merepek kat dpn sempat la siapkan keje ni~~

Meeting Guru yg terakhir td mmg sgtla besh! abis kul 6ptg!
Xtau la ap yg byk sgt nk ckp~~~huhhuu...

Actually ap yg mereka nk ckp semua ade dlm list SENARAI SEMAK 2013!
Hmm..sabor je la~~plus kalo nk ckp psl PBS pon xde maknanya sbb line sgt tenat sgt!!
SARANA PIBG pon xdpt masuk jgk!!
Nak kt sy pakai line murah ke? sbb tu x bole masuk???

So arini, ade jgk info yg sy bole semak PTM 2013 aka Kursus Induksi~
So ni la jawapannya


yg peliknya, ni kira LULUS ke?? musykil ni~~
tapi xpela, janji bole anta utk next step! pengesahan jawatan~~
Alhamdulillah~selesai jgk kan~~

So mode kali ni #busywithwork aka selesaikan segalanya pada minggu ni
Sbb next 2 week xtvt menceriakan bengkel sendiri (biasela, mana ada pengetua nak bg cuti terus kan)

Till then XOXO


Sunday, November 10, 2013

Fitting Oh Fitting (9 Akal 1 Nafsu, 1 Akal 9 Nafsu!)


10/11/2013
Ahad

It's time to move on~ gerak utk settlekan hal wedding lg!
Sbb sblm ni just focus on my work as a teacher~

So today were are going to FRIM Kepong~~area2 c2~ke Butik Jes
Fitting& tgk our baju sanding!
So sempat fitting baju sy sj~sbb baju lelaki mayb diorang nak buat!
Just amik ukuran je td!

Lama jgk kami kat sna~dah la lewat& sesat jln~
Nasib jgk ade tauke yg btul2 incharge butik tu~~ade jgk dia bg secara details ap yg perlu atau x~~
W/pun sebenarnya kalo ikutkan ade duit semua jadi!

But then semuanya ok~sbb Kak Jes ikut masa 1st kami bincang~~kalo ikutkan tauke aka Abg Man tu kami mmg xdpt pon harga tu~~sbb Kak Jes dah kwn lama ngn MyQueen jadi kira cincai ma!

Lps settle je kami trus gerak ke Giant! LAPAR & nak beli brg dapur plus brg office MyQueen~
Thanks to MyFiance sbb sudi tlg anta brg ke Bukit Bintang!

Abis je, kami gerak ke Masjid Jamek utk amik baju family! Siap semuanya! Alhamdulillah!
Dah settle gerak plak ke kedai nak baiki jam!
Haiyaa..time ni la nk putus~~tapi x sempat jgk nak baiki kat Taman Melawati~kdai tutup!
Last2 destination terakhir trus ke Wangsa Walk! Karaoke!

Hujan trun sgt la lebat! Kami redah je trus! Risau jgk MyFiance akan demam!
Rest dlu, then baru balik! Makan dlu then baru lepaskan dia balik Ampang~~~Rindu dah! 

Tiil then XOXO



Saturday, November 9, 2013

Hi Tea Kelab Guru & Staff 2013 "Good Job Girls"


Hi Tea Kelab Guru & Staff SMK Segambut 2013
3 ptg - 5 ptg
Restoran Istana Bambu, Ampang Selangor
8/11/2013

So today our big event!
Bila mengenangkan even ni berlangsung petang Jumaat aka lepas sekolah jadi agak bz sedikit!
Tapi semuanya berjalan dgn lancar!
Thanks to my lovely sis! Kak Niti & Kak Syu~dari awal smpi ke akhir event bekerja~

W/pun terdapat kekurangan tapi kami rasa puas hati! Sbb kami nk jayakan betul2
Kdg2 tu rasa sakit hati jgk bila ada org xreti nak buat keje btul2~~setakat pangkat je la~~
Hmm~sikap mcm tu kalo xubah, alamatnya lagi ramai la yg benci!

Tema kali ni COLOUR BLOCK!
Hebat x? Dah nak sgt guna color, so sy dgn jayakan mengeluarkan kenyataan SMART CASUAL COLOUR BLOCK!

Alhmdulillah, ada jgk yg rajin tnya, yg ada effort utk cari baju! Thanks to them!
Anyway, sangat lega sbb smuanya abis dah! tinggal nak turun pangkat je ni, plus nk kira balance duit Kelab je~~~

Esok plak Hi Tea Koperasi SMK Segambut 2013 di Hotel Crown Kepong! Haha~makan free lagi! Nasibla kalo kali ni asyik makan je! Tahun dpn bagi lagi jawatan besar2 kat sy ye! #sakit hati

 Till then XOXO






Thursday, November 7, 2013

ALONG tegaR!


OMG! 
Kalau diberikan peluang xmao la nak jadi ALONG aka BENDAHARI! 
Stress sgt! 
Mana nak count duit, then nak kejar org byar!

Nasibla dah nak penghujung waktu aka zaman nak turun jawatan
Kalo x haru biru lagi~agaknya cmne la En Wee bole handle account sek~mungkin kira2 tu dlm kepala dia je~

Tapi nk settle down pon kna kira wat jgk penyata pendapatan & kna bentang masa pelantikan AJK baru~
fuh!! hope sempat la siap & bentang dgn sebaik mungkin!
No argument! 

Harap sgt event esok berjalan lancar! Then cpt2 settlekan bayaran Jamuan Hi Tea Kelab Guru & Staf
Xmao dah pegang duit org ni~kalo duit sendiri syok jgk! bole joli utk wedding~~
Till then XOXO

Wednesday, November 6, 2013

T.I.M.E


Org kata sekejap je masa berlalu
Yup! Mmg betul masa berlalu mmg sgt cpt sampai kdg2 xsedar

For today especially bila student form 1 dicutikan~sgt gembiranya!
Sbb terasa mcm ada keje yg boleh diselesaikan dgn keadaan selesa
Namun bila 1 hari ni mcm xde byk sgt boleh diselesaikan
Cuma kejar org yg x byar lagi duit Jamuan Hi Tea! 

Helooo!! sy dah mcm ALONG kejar org utk byr duit! sorry terEmo kejap!
Ntahla nak salahkan diorang pon xbole jgk, then nak salahkan diri sendiri pon x jgk! Oh dilema!!

Cube fikir~~ Jamuan Kelab Guru & Staf Jumaat ni, then maklumat utk membuat pembayaran dah dibuat lama sgt..kira announcement la~
yg jadi sakit hati kenapa sy perlu jmpa semua, patutnya diorang tu jmpa utk buat bayaran~fine! sy ni xdela jahat sgt! G la jgk jmpa sorang2 utk diorang settlekan bayaran~~

yg paling penting, ayat yg yg x ble blah bila ada perkataan ni keluar " apa yg kelab guru buat?"
isskkhh!! dlm hati "aku ni, tugas bendahari je! kutip!" 
Tapi pk balik yes! mmg soalan tu x salah! 
yg salah bila diorang ni ckp x serupa bikin! yela, diorang ni x tau duit kelab ni masa sy start pegang cuma RATs je! "Diorang ingt, senang ke nak wat program kalo duit cuma tu je utk permulaan? Setakat nak guna duit tahun ni yg byar cuma 3x~& ssh sgt nak byar..agak2 ap program yg bole kan?"

Fuh! luahan perasaan sgt kan!

So today cuma kejar org~settlekan sijil utk anugerah utk guru~settlekan hadiah~printkan map (part ni mmg sgt xbole blah! handset canggih tapi x reti nk guna)

TAPI yg penting, yg sgt lega bila sy dpt selesaikan urusan di JAWI utk pendaftaran perkahwinan! Alhamdulillah~~ thanks to my colleagues Eida sbb tlg temankan g sna~blur sebenarnya! then dia pon dpt pengalaman baru sbb masa dia berkahwin dlu xde prosedur mcm ni~ 
Malah dpt jgk amik brg anak2 tiri~yg sy buat smlm bersama my fiance!

So sbb ap sy kt masa sgt sekejap~ni la sbbnya! xbyk sgt yg bole diselesaikan dlm 1 hari
Bila smpi umh, cuma dpt rest sekejap & settlekan hal umh yg simple2 je~

Till then XOXO


Sunday, November 3, 2013

2nd Wedding on November!

RAUB, PAHANG
3/11/2013
AMER&HAMIZAH

Today's xtvt! Wedding Amer aka Amiruddin Zakaria aka Guru SMKSU
Org dah berjemput, harusla dtg kalo xde hal kan~
So here we are! 
Mula2 tu mcm teragak2 nak g, sbb bila msg ex geng SMKSU yg lain smuanya ada hal
So hati jd berbelah bahagi ler~~
Tp my fiance ckp, jum je la~so kami gerak dari KL around 11.30am & sampai around 1pm
Sempat tgk Amer bersanding!
Then trus gerak ke KL balik utk tukar kereta then trus ke Melaka

Anyway, sgt berterima kasih ngn en hensem sy arini sbb teman g Raub then tlg anta fiancee dia ke Melaka
Kalo xdpt kna la drive sendiri dr KL sorang2~
"Sorry sgt awk, buat awk kna marah ngn parents"
Tapi syg seronok dpt dating dari KL ke Raub then dari KL ke Melaka
Till then XOXO







Saturday, November 2, 2013

SA.B.A.R^^^


2/11/2013
Kejap saje nak no 2, esok dah 3 kemudian 4~sedar x sedar nanti dah start school hoiday!
Then abis November! Nmpak mcm pjg tapi sebenarnya pendek je~~
Yup! Masa tidak akan menunggu kita~~

So today xtvt's temankan my fiance! Attend Wedding Fadhillah aka scandal dia la~
Tapi ada dugaan yg Allah berikan sebelum kami ke sana


Kereta dia dah ada kat bengkel~so guna kereta abah utk ke sana, nak guna kereta sendiri ayah ibu dah bw g umh kawin kwn diorang~so bila dah smpi tol sg besi, kami dah terbau hangit!

Hmm~~terpaksa la wat acara mcm filem 7 perhentian~~berhenti sekejap & bergerak semula sehingga smpi ke bengkel~~nak plak masa tu sgt panas~~sabar tu penting! 

Bila nak dkt smpi je ujan turun lebat sgt! ni kes my fiance berharap sgt ujan turun! hehehe~~cash je Allah bagi~~~

Lepas je anta & tukar kereta tu balik, kami teruskan perjalanan ke Seremban 2
Area kul 4 lebih rasanya kami sampai, trus je jmpa pengantin & makan! org terakhir la katakan! 
Then lepak sekejap ngn kwn2 dia~baru bertolak balik dlm kul 6 lebih ke KL

Mcm biase bila sampai je umh, dlm fikiran nak kemas umh! mcm tongkang pecah since sy tinggalkan masa tengahari td~~yela pg2 dh duk membuat rendang~~

Bila mengemas td, mata ni terasa lapang je! 
Esok continue nk attend wedding Amer~then trus gerak ke kg~~

So till then XOXO

Friday, November 1, 2013

"NOVEMBER"


Already NOVEMBER! Please be nice to me~~~
Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Lama x update blog ni since 24th Oct 2013
So pembuka utk November kali ni ~~~Mcm biase, go to school, but today we had Majlis Mohon Restu Pelajar SPM 2013~~ade scene sebak ckit, maklumla sy ni mudah je nak kuarkan airmata kalo ade yg start dlu, tp dpt tahan jgk! Even x mengajar sgt diorang tp kna ada kat atas pentas!

Then we had Mesyuarat Agong Tahunan Koperasi
Time tula nak close account 1 Bestari & nak settlekan Buku Rekod
Al maklum la kan, cuti 4 hari sape yg xnak meroyan!

12.40tgh je trus cabut! rasa xselesa then trus ke AVON utk beli barang myQ dlm keadaan hujan sgt lebat!
Apabila kaki melangkah ke dalam umah, & terlihat my lil bro cuti & rajin utk mengemas~~ap lagi masuk toilet trus mandi & zzzzZzZzZzz
HEAVEN! sebab dah lama sgt x ada xtvt tdo waktu petang!

Bila malam ni, tersgtla fresh & sempat buat keje utk SENARAI SEMAK 1 BESTARI
atleast ade jgk kerja yg bole dibuat utk disettlekan supaya x bertimbun lagi
Bila nak start cuti sekolah la, bkn lagi ckit je keje, lagi bertimbun sebenarnya!

OMG lupe nak update JAMUAN 1 BESTARI
So tahun ni pegang kelas lagi, jadi bila jadi mak tiri ni kna la tnya whether diorang nk x jamuan kelas
So diorang nak dari awal tahun lagi! Alang2 tu ajar mereka menabung~sempat kumpul smpi bulan 6 je

Tapi yg buat sy sakit hati bila ade student kelas ni putar belit story, ade ke dia mention sy kutip RM70!
Sah2la kna lahar ngn mak tiri kan! Bila kan soal ngn PK 1 tu menyebabkan sy jadi sakit hati sbb dah smpi ke pengetahuan pentadbir!

Agaknya Allah nk bagi sy jelaskan segala-galanya, maka semalam ibu kepada pelajar tersebut dtg berjumpa alang2 nak bayar PIBG anak dia tu
So sy jelaskan duduk perkara tu sebelum lagi salah info dia dpt! sy xdela nak marah sgt, cuma terkilan dgn sikap pelajar tersebut~~~

Tapi apa pun, jamuan tetap diteruskan cuma ade 3 org yg xdpt join sbb xhadir!
Buat pelajar 1 Bestari 2013, U're always in my heart! 

Thursday, October 24, 2013

""WORK""


"Org kata kerja banyak mana pun xakan pernah abis"

Assalamualaikum& Salam 1 Malaysia!
hehe... ni namanya dah meroyan!
Haluuu, kalo sistem buat mcm ni, bila masa sy nak kejar utk key in!





So dlm 2 sistem ni, xdpt la nak buat utk mlm ni~~~
Cuma dpt menanda kertas KHB je~kertas PJPK dh settle awl2 dlu~~
Sakit mata plak tgk markah bebudak ni!!!!
Nak kata mengajar, dah terlebih ngajar&bg latihan~~
Nasibla bdk skrg~xlarat dah nak membebel lg~~~~

This week very hectic! to do this to do that~~~doing this doing that~runner for this runner for that~~
For your info, this week my school had Majlis Anugerah Kokurikulum (HAC) plus Majlis Graduasi Form 5!
Then Program Gotong Royong Perdana (Form 1 Task)!

2 event in one week! Imagine 1 teacher to do 2 task!
If the task not really heavy, I don't mind
But if the task so heavy? How?

Acaner tu? Bak kate Johan Raja Lawak! hahaha~ pe kes masuk cete dia ni!!!

Kerja saya utk this week?
For HAC I'm preparing overture ( nasib baik la dpt student yg pandai pk & arrange step utk lagu yg sy bagi! Bg je video masa sy menari dlu then diorang olah sndiri, kalo x ok baru sy tukar!)
For Gotong Royong I'm as a Timb. SU sbb kerja ni melibatkan PIBG, so as SU PIBG kna involve as Timb SU Gotong Royong!
Part gotong royong tu mmg x bole blah sgt!!!! Smua tertumpu pd sy!!!
OMG sape yg incharge actually, keputusan sepatutnya sape yg buat? xkan sy kot???

Kalo part tukar AJK tu bole tahan lagi, ni x masa taklimat F1 td pon sy kna bg~~
Aiy0o... nnt org pk sy GILA KUASA plak!!!!
Truk la perjalanan program ni~nak2 bila adhoc mcm ni!!

Xsanggup dah nak lalui bnde mcm ni~ sy tau sy pon pernah je mengalami situasi ad hoc, tp ad hoc pon dgn kata putus yg sesuai & tepat! ni last minute tukar, last minute tukar, yg sorang ckp mcm ni, yg sorang ckp mcm tu~~~

Ini la ragam manusia, kdg2 kita ad bnde yg terlepas pandang / salah, tapi kalo dah ternampak bole x tolong ingatkan, perbaiki utk masa akan dtg~~

Till then XOXO

Friday, October 18, 2013

M.A.L.A.S


"Kisah semalam"

Attitude yg x bole dibanggakan utk kisah semalam!
Dlm kepala kenapa la bole jadi mcm tu~
Teruk sgt kot!!! hehehe

Kisahnya begini, memandangkan kerja semakin bertimbun, so xtau nak dahulukan yg mana, walaupun dah listedkan~~~
Dgn yg ad hoc lagi~semuanya berterabur
& bila balik ke rumah after meeting lagilah sgt x bole blah~~
tu la meeting duk mengarut bnde lain~padahal nak tau progress on HAC je!
So keadaan kat umh xdela tersgt ok~sbb dah clearkan kemarin
Then bila rase mcm nk rest tetibe kna bantu myQ utk masak!
Actually perasaan nk bantu tu ada, cuma dlm kepala nk siapkan MINIT MESYUARAT yg tertangguh, Nak plak meeting Sabtu!
Then bila ternampak baju yg perlu disidai ngn dilipat ditambah lg dgn umh yg tidak bersapu, toilet x di cuci maka terasala sgt nk termuntah!
Lg menyakitkan bila adik yg cuti pd hari semalam, tak berbuat ap2! Aiy0ooo...

Jadi bermula la perkataan di dlm status mukabuku 



& sgt yg x bole blah, bila nak pegang pinggan mangkuk yg perlu dibasuh, trus je terkeluar perkataan "MALAS" trus je sy tinggalkan!!
Masa tu plak, MyQ ngn myHero tgh makan, agaknya terkejut kot anak dia dah meroyan! 

Sy trus je xtvt baring kat bwh katil~tutup mata mcm xde ap yg berlaku~~~
2 kali ayah tnya, akk OK ke x? huhu
Sy cuma jwb, OK!
Agaknya kalo ayah tau, mesti dia kt sy ni x pandai manage MASA

Bila dah start baring tu, makanya sy tertdo dgn sendirinya!
Sedar2 dah pukul 9.30mlm
Agak sejam la sy tdo sbb sblm tu sy duk golek2 dlu kat bwh katil~hehe

Bila sedar trus je segar biji mata ni~~
Terasa mcm feel nk wat kerja tu ada, b4 that call myFiance
Sbb dh nmpk misscall dr dia~~

Maka bermulala xtvt menyiapkan minit mesyuarat yg urgent tu~~
Dah siap trus je berpk nak settlekan ap~tp bila duk berfikir byk yg nak kena buat kat sekolah
So amik novel trus baca~~smpi la rase mcm nk makan~~ alang2 nak tgu myFiance call balik after dia main badminton
Tapi bila dah bergolek tgu kul 12am x call, maka mata dgn sendiri tutup!

Around 1.45 am terjaga sbb panas & terdengar phone berbunyi, trus je angkat~~
Borak sekejap ngn myFiance~dah rindu kan, nak plak masing2 busy minggu ni

Pagi ni terjaga kul 6.15 am, kalo ikutkan dah terjaga around 5.30 am, tapi mata ni tau la, kata sekejap je,, last2 ayah dtg ke bilik ngn dh bersiap nk ke tempat kerja~~terpacul la soalan " ayah amik mana baju ni? sbb rasenya belum gosok"
Ayah pon mention ade 1 yg dah bergosok~~nasibla, kalo x mao nya ibu marah sbb x iron baju ayah sendiri~cuma perlu iron baju ibu je~~baju sendri yg bergosok utk 5 hari...nasib2~~~

Kdg terpk jgk, kenapa la sy x seperti dlu, semua settle walaupon tdo lambat, semangat nak mengemas&membantu ada je walaupun penat~~
skrg je terasa mcm byknya kerja nak kena settle~~& kdg2 terpk jgk mcm mana agaknya kalo sy nak manage keadaan umh sy sendiri plus bila dah ada anak2 nnt~~mampu ke??

Kdg2 tu ibu termention jgk, terkeluarla ayat ni " agaknya si syahril yg masak, bkn anak dara abg ni"
Fuh!! minta2 la sy xtersgt MALAS mcm skrg~ yela kan, baru hidup single mingle ni~~dah mcm ada anak 10org jer~~hmmm...





Sunday, October 13, 2013

Suppoters! But not a Pom Pom Girl

Melaka""13/10/2013""6.30am-6pm""

  1. B4 ke Melaka, ade krisis ckit~smpi tertdo dibuatnya. Sedar2 je kul 5.30 pg~trus tdo kejap then area 6pg sy trus bersiap~~
  2. So dr KL kul 6.45pg trus ke R&R Seremban bfast dlu b4 amik Anyong~~staf myfiance dlu~~
  3. Tournament start actually kul 9pg, tp rasenya td lewat sbb ade yg x sampai, around kul 9.30 pg baru start~~
  4. Kul 2 kami lunch! Yg penting myFiance dpt No 1 utk category Exec~~
  5. Smpai KL around 5 lebih~~trus g umh Kak Shima~~bg tau hal doorgift~~
  6. Bila smpi umh kul 6 lebih, trus je myMom minta check doorgift yg beli smlm~aiy0o...paper bag x muat~so kna g nilai balik utk tukar~~~uwaaaa~~~~
**to myfiance, kejadian td menyebabkan syg terkejut~~tp syg rase bahagia bila awk care sgt~~cuma jgn libatkan masa lalu dgn skrg~syg tau awk dah berubah...so keep moving! i'm here for u~~