Monday, February 7, 2011

1st day sEkoLAH~ teringat zaman dlu2:::

5.45pg bonda tersayang tlh mengejutkan anak perempuannya ini utk bgun bersiap~
anaknya yg sorang ni dh set jam kul 6.00pg utk bangun~huhu....
bila dh dikejutkn..tdo blik yew~
tp bila bgun dh xtau nk wat ap...cz bju dh gosok sejak 2 minggu yg lpas cz takot nk dkat praktikum jd malas..so gosok la awal2~
so tinggal tdung sje..
preparation pon  dh buat~
so watpe bangun awal2 kn?
sekolah dkat je...hohoho~

kesimpulannya..bangun la jugak...
kot2 nk termenung dlu dlm blik air or kat dlm blik je~ekekeke...

lpas je bersiap2..trus amik b/fast~
bonda tersayang dh siapkn b/fast awal2 lg...
ni yg cayunk sgt!!! ekekeke...

then trus bpk...g je la sekolah~
1st day ayah anta g sekolah...mcm dlu2 1st time nk msuk sekolah kn~

trun je kat pintu pagar terpandang signboard SEK KEB BANDAR BARU SENTUL...
terpinga sekejap~
dgn inisiatif yg terbagus...trus tnye pak guard 2..
o0o0ppsss.. SEK MEN BANDAR BARU SENTUL tue kat dpan je..
hoho...then pak cik guard pon tnye, cikgu kew?
cnfident jwb ni.."a'ha"
pak cik pon ckp...cpt ckit ye cikgu!!
tercaras sedkit...padahal awal je i dtg sekolah~

lpas incident 2 ku meneruskn perjalanan ke pej sekolah..
jmpa kerani sek then die suruh tggu cz pengetua xde~
PK HEM dh ke perhimpunan~

so ku menunggu la dgn sabar~
padahal sejak nk melangkah kaki msuk ke dalam  sekolah 2 dh nerbesss~
then ingtkn ku sorang je..tp ade 3 org lg bdk UPSI...
2 pddkn khas & sorang lg geografi~

kami berempat tggu la smpi assembly abis~
hohoho..time 2 sgt la buhsan~

bila assembly abis je..PK HEM jmpa..
PK HEM sy lelaki yew~
hahaha..nama sejibik ngn PROF Z..
tp die EN Z...

lpas duk meeting ngn die~
sy ditugaskn tuk relief class ICT...
sgt berdebar2~
padahal relief je kn..

then dh xtau nk wat pe lpas 2~
huhuhu...
sgt blur & yg penting ku migrain yew~
mmg xbley blah!!!

bila 1st day ni mcm2 soalan keluar~dr mn? asal mn?minor ap?
berulang2 la jwpn 2 aku jwb~layan je la kn...

yg penting EN.Z ckp np x sek cni? hohoho...dh Kementerian anta aku kat SMKPW & SMKCBN..
cmne la nk sek. c2 kn?
tp die mmg marvelous la..
trus je dptkn aku mentor!
then dh mentor aku dh sediakn jadual!
 
sok kna msuk class...tp aku dh minta mentor aku yg bernama PN. MARLIZZAH utk tgk je die dlu...
seram sejuk cz die ade mention bdk2 ni kureng ckit~
waaaaa~
die pon sbnrnya nk bg aku kat class baik2 je~senang lect nk observe!
tp bg aku e2 1 cabaran yg perlu aku galas!

ptg 2 ngn semangat berkobar2 trus je g beli buku tambahan utk rujukan sy~
lgpon cik amy bdk geo 2 nk cri buku  & wat name tag jgak~so kami ngn berbaju kurung slpas class trus g kdai buku kat ngn SOGO~
hahaha~
sambil2 2 ley la release ckit otak bila dh blur kat sekolah td~ekekekeke...

hopefully the next day & seterusnya akan bertambah baik~
chaiyookkk2!!

3 comments:

HairiAks said...

lyn.. slmt brprktikal..
sama lah kita..
buku esok lusa baru nak beli..
Chayok2

yetNaza said...

syok!!!!

LuMos mAXimA said...

slamat praktikal juga buat harry~
do da best k!!